Aidilfitri tiba lagi. Semestinya ini adalah saat yang dinantikan untuk dirai dan menikmati juadah yang dirindui

Saat yang indah ini pastinya dinantikan oleh semua untuk bertemu sanak saudara, berkongsi kegembiraan dan kenangan manis. Sama ada yang dekat mahupun yang jauh.

Season Pass memberikan peluang kepada anda untuk berkongsi bersama yang tersayang. Nikmati pakej kombo pilihan ramai, 10GB+333min dan anda boleh memilih sama ada untuk menyimpan ataupun berkongsi dengan sanak saudara yang lain.

Berikut merupakan lima cara untuk anda memaksimumkan penggunaan Season Pass anda di Aidilfitri ini.

1. Merancang perjalanan pulang ke kampung halaman


raya ads 

Sebagai contoh sekiranya anda pulang ke kampung menaiki bas, anda boleh memaklumkan masa ketibaan agar ibu bapa anda boleh menjemput anda di stesen bas.

Anda juga tidak perlu risau lagi dengan kredit masa berbual anda atau membayar jumlah yang banyak untuk kekal berhubung. Pakej Season Pass menawarkan sehingga 999 minit waktu berbual.

Kalau macam tu, anda juga boleh…

 

2. Berbual Bersama sanak saudara dan rakan

raya ads

Biarpun jauh dimata, dekatkan di hati dengan menelefon sanak saudara dan rakan-rakan anda. Ucapan Selamat Hari Raya akan memberi lebih makna kepada Aidilfitri ini sebagai tanda ingatan.

 

3. Kongsi data dan waktu berbual bersama pengguna ONEXOX lain

Self help (Mly) (2)

Ingat tak sepupu anda yang selalu kehabisan data? Ataupun mak cik sebelah yang selalu kehabisan waktu berbual kerana asyik bersembang? Sebarkan kegembiraan perayaan kepada pengguna ONEXOX lain dengan berkongsi data and waktu berbual anda bersama mereka bak kata orang, ‘Sharing is caring.’

 

4. Kongsi kecerian berhari raya anda di media sosialraya adsraya ads

Bila berkumpul ramai-ramai, apa lagi… ‘Snap & Post’ lah ke laman sosial anda. Rakam momen-momen di Snapchat atau Instagram Stories dan kongsi keceriaan anda bersama rakan-rakan di alam maya anda yang lain.

Anda tidak perlu menggunakan kesemua 50GB data Season Pass sekaligus. Aktifkan penggunaan mengikut pilihan anda dan terus berjimat.

 

5. Navigasi ke rumah-rumah terbuka 

Map

Walaupun Waze dan Google Maps membolehkan anda menutup data selepas anda mendapatkan laluan, namun anda mungkin terlepas sekiranya terdapat kemaskini laluan yang lebih cepat kerana data telah ditutup.

Ataupun, mungkin anda mengambil simpang yang salah, anda perlu membuka semula data dan harus menunggu laluan baru.

Jangan risau, dengan 50GB data Season Pass, anda boleh membiarkan data terbuka tanpa risau lagi.